Sport

Sport

De beste ondersteuning van jouw workout

Bewegen en sporten maakt deel uit van een gezonde levensstijl. Bij al dat bewegen hoort natuurlijk een iets stevigere ondersteuning. Zo blijft niet alleen je conditie in shape, maar behoudt ook je boezem haar vorm.

Onze collectie Anita

Daarom is een sportbeha zo belangrijk

Een sportbeha dragen bij het bewegen en sporten is super belangrijk. Maar waarom?

Reden 1

De borst bestaat onder meer uit klierweefsel, bindweefsel en vetweefsel. De huid en de ligamenten van Cooper (dat zijn kleine bandjes die over de borst lopen) geven stevigheid aan je borsten. 

Wanneer huid en ligamenten onvoldoende steun krijgen, kunnen ze uitrekken. Daardoor verliezen ze op den duur hun elasticiteit, gaan de borsten hangen en worden er strepen (striae) zichtbaar op je huid. 

Goede ondersteuning helpt dit alles voorkomen en zorgt dat alles goed op z’n plaats blijft.

Reden 2

Je borstspieren en rugspieren dragen je borsten. Zonder goede ondersteuning zullen deze spieren zwaarder belast worden, zeker bij grotere cupmaten.

Reden 3

Tijdens het sporten bewegen de borsten zich over drie assen, voor-achter, links-rechts en boven-onder. Zonder het gebruik van een goed ondersteunende sportbeha is de uitslag of bounce van de borsten bij een D-cup soms wel negen centimeter. Deze bounce geeft niet alleen een onplezierig gevoel, het is ook schadelijk voor de borsten.

Conclusie: een goed passende sportbeha geeft tijdens het sporten een ondersteunend en comfortabel gevoel met behoud van de bewegingsvrijheid.