Over ons

Hallo, ik ben Natasja Meeus, dochter van Lucrèce Potiau.

Samen met mijn fijne team helpen we jou bij het kiezen van lingerie, nachtkleding of sportondergoed. Want het moet écht goed zitten. 💃🏽

Al duizenden lichamen passeerden in onze knusse winkel de revue, geen enkel ‘probleem’ is ons vreemd. Ja, het is al gebeurd dat klanten hier een traantje van ontroering en opluchting wegpinken omdat ze eindelijk geholpen werden.

En dat is waarom we onze job zo graag doen: mensen écht verder helpen en opnieuw zelfvertrouwen bezorgen.

Wij zorgen voor jou

Lingeriemerken maken prachtige beha’s volgens standaard maten. Maar lichamen zijn natuurlijk niet standaard. Iedereen is uniek en anders.

Daarom hebben wij al jaren een eigen naaiatelier om jouw lingerie aan te passen, zodat je beha eindelijk als gegoten zit.

In goede handen

Lucrèce Potiau is erkend bandagist en helpt met het deskundig selecteren van een borstprothese en ondersteunende prothesebeha na een borstverwijdering of ondersteunend ondergoed na een andere medische ingreep.

Heel wat artsen en ziekenhuizen verwijzen vrouwen naar ons door omdat ze weten dat je bij ons in goede handen bent. Lucrèce woonde uit pure interesse al operaties bij om goed te weten wat je precies doormaakt.

Je kan met al je vragen, twijfels en praktische zorgen bij ons terecht, ook vóór je ingreep.

De vraag die ons het vaakst gesteld wordt?

‘Hebben jullie ook kleine maten?’ is veruit de vaakst gestelde vraag in de winkel. Mensen denken onterecht dat we enkel grote maten verkopen. Maar bij Potiau is iedereen welkom die behoefte heeft aan een beha. Het doet er niet toe hoe je lichaam gebouwd is of welk gender je hebt.

Een andere veelgestelde vraag is: help, ik heb twee ongelijke borsten. Maar ook daar passen wij een mouw aan. Of beter: een passende beha.

Hoe het ooit begon

Vijf generaties terug, in 1910, stapten de betovergrootouders van Lucrèce wekelijks met de stootkar vanuit hun corsetteriewinkeltje in Sint-Niklaas naar de markt van Antwerpen. Nu, meer dan een eeuw later, staat de naam Potiau nog altijd voor excellente lingerie, nachtkleding en sportondergoed. Niet meer in Sint-Niklaas of Antwerpen, maar wel in de bekende Gentse winkel in de Langemunt.

In 2023 nam Natasja Meeus het roer over van haar moeder Lucrèce Potiau. Mama Lucrèce is er wel nog enkele dagen per week om mensen te helpen met borstprothesen en protheselingerie.

Video afspelen